БлогКак да почистим мебели от дърво

Как да почистим мебели от дърво?

Мебелите от дърво са винаги актуални, без значение кои тенденции в обзавеждането на дома са модерни в момента. Мебелите от дърво са елегантни, подходящи за различни стилове и комбинации. Не се притеснявайте, следвайте тези 6 съвета за почистване и поддръжка на такива мебели и ще ги съхраните много по-дълго време в прелестния им вид.

Избършете следите от изгаряне или драскотини с мека кърпа, върху която преди сте поставили специален препарат и малко количество разтворимо кафе.

По-ярки кръгове от вода и алкохол на дървената маса могат да бъдат премахнати, като ги избършете с мека кърпа, напоена с разтопено масло.

Най-малко инвазивният начин за премахване на белия мътен пръстен или мястото, където е била горещата чаша кафе например, е да го почистите с мек абразив, като паста за зъби без гел, смесена със сода или смес от олио с пепел. Разнесете сместта за малки участъци с пръст или използвайте мека кърпа за по-големи площи.

Петната от мастило върху мебелите могат да бъдат отстранени чрез пръскане на лак за коса или оцет и нежно разнясяне върху петното. Другият вариант е да почистите петно ​​с паста за зъби.

Можете да прикриете драскотини и износените ръбове от дървени мебели, като почистите мястото с орехови ядки. Това ще подхрани дървото и ще създаде защитен слой. Можете също да използвате маркер с подходящ цвят за прикриване на драскотините.

Ако не разполагате с мека кърпа подходяща за почистване, винаги можете да използвате стар чорапогащник.